Moranarchitect | Hope Cove, Devon

Hope Cove, Devon

The house occupies a stunning location with panoramic views over Hope Cove and the south Devon coastline beyond. The client required a house mostly on one level that would exploit the site’s exceptional position.

The plan gives every bedroom and living space views to the sea and access to the terrace that extends the full length of the house. The house is entered from the south via a tranquil leafy courtyard space that gradually reveal the panoramic view. Living spaces are located at the more private northern end of the site and look out onto a sun terrace and infinity pool. The sun terrace is enclosed by an ‘outrigger’ building that accommodates a gym and changing rooms. The master bedroom is located in a lantern structure at first floor and is accessed by staircases from the living area and the sun terrace.

The house is white to blend in with the white render that predominates in the surrounding village. Here white limestone has been chosen in lieue of render for its feeling of materiality and quality.